מתקשים להרדים את תינוקכם בלילה? אתם לא לבד! תינוקות רבים בוכים לפני השינה ועצם פעולת ההירדמות והשינה עלולה להיות מורכבת במיוחד. הקושי להירדם יכול להיות בגלל כל דבר, החל מרעב או חיתול רטוב ועד קוליק, גזים או מחלות. לפעמים גם תתקשו להצביע בדיוק על הסיבה שהקטנטן שלכם עירני או מוטרד. המשיכו לקרוא כדי ללמוד איך להרדים תינוק, כולל טכניקות ושיטות שיכולות יעזור.

9 דרכים שיעזרו לכם להבין איך להרדים תינוק

מומלץ להכיר את הצעדים שתוכלו לנקוט כדי להרגיע את התינוק הבוכה, אפילו ברגע זה. זאת בנוסף לאסטרטגיות להרדמת תינוק שניתן ליישם באופן קבוע ולאורך זמן, שיעזרו לכם להכין את הקטנטן שלכם לקראת תנומה במהלך היום או לפני שנת הלילה.

מוזמנים לנסות כמה שיטות להרדים תינוק ולבדוק, מה הכי מתאים לכולכם:

1. וודאו שנוח לתינוק

לפני שאתם משכיבים את התינוק בעריסה בדקו שהחיתול יבש, שהוא שבע, עוטה לבוש חם (אבל לא מדי) ושטמפרטורת החדר קרירה ונעימה.

החשיכו את החדר על ידי כיבוי האורות והגפת התריסים. אולי תרצו להדליק מנורת לילה כך שיהיה מעט אור, להשמיע מוזיקה נעימה או רעש לבן, אם זה יכול לעזור לכם להרגיע את הקטנטן שלכם.

2. בצעו עיטוף לתינוק

בדרך כלל, יילודים ותינוקות צעירים, נרדמים מהר יותר ונשארים לישון זמן רב יותר כאשר עוטפים אותם בצורה נעימה ובטוחה. תינוקות הם חסרי שליטה מוטורית ולעיתים קרובות מזיזים את זרועותיהם ורגליהם במהלך השינה, תנועה שעלולה לגרום להם להתעורר. זו הסיבה שעיטוף תינוקות יכול לשמש פתרון טוב, פעולה שמספקת לרך הנולד תחושה של נוחות וביטחון, וגם שומרת על הידיים והרגליים במקומן. משרד הבריאות ממליץ כלל, וגם במצב של עיטוף תינוקות, להשכיב את התינוק על גבו ולא על הצד או על הבטן. זאת במטרה ליצור סביבת שינה בטוחה ולהפחית את הסיכון ל'מוות בעריסה'. כאשר תגלו סימנים לניסיון שלו להתהפך, דבר שקורה בדרך כלל סביב גיל חודשיים, או אם יבטא אי נוחות כתוצאה מפעולה זו, זה יהיה הזמן להפסיק את פעולת העיטוף.

3. יצרו שגרת שינה

עמידה בלוח זמנים יכולה לחולל פלאים כדי לעזור לתינוק להירדם. אחרי הכל, תינוקות אוהבים שגרה ועקביות. גם טקס שינה לתינוק הכולל לוח זמנים עקבי, יכול להכין את התינוק לקראת השינה וכשמגיע הלילה. מומלץ גם לקרוא את המאמר שלנו בנושא: מהם חלונות שינה לתינוקות ומה ההשפעות שלהם, כולל מחזורי שינה של תינוקות, שיעזור לכם להבין טוב יותר מה קורה במהלך הלילה, איך מונעים עייפות יתר וכמה חשוב לנהל סדר יום לתינוק.

הורים רבים שואלים איך להרדים תינוק שרק נולד? והאם מומלץ להתחיל עם שגרת השינה כבר בחזרה מבית החולים? המומחים טוענים כי גיל 6 שבועות לערך הוא זמן טוב להתחיל להרגיל את הקטנטן שלכם לטקס שינה ולוח זמנים קבוע. יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שעשויים לחלוף עוד חודשים רבים עד שהוא יצליח להסתגל לשגרה זו באופן מלא.

4. העניקו לקטנטן שלכם את מלוא תשומת הלב במהלך היום

מומחים טוענים כי התינוק יכול להרגיש רגוע ובטוח יותר כאשר הוא זוכה לתשומת לב נאותה במהלך היום. אל דאגה, זה לא יקלקל אותו! החזיקו אותו בזרועותיכם, התכרבלו יחד, שחקו איתו, דברו אליו וחבקו אותו.

לתינוק שלכם יש סיכוי הרבה יותר גבוה להסתגל לשינה ולישון היטב, ברגע שתפגינו כלפיו אהבה ותעניקו לו תשומת הלב, בשעות בהן הוא ער.

היוצאות מן הכלל הן הארוחות באמצע הלילה והחלפות חיתול. נסו לבצע את פעולות אלו בצורה שקטה וקצרה, ללא יצירת שיח או כל דבר אחר שיכול למנוע מהתינוק לקשר את הלילה לשינה, להבדיל מהיום, בו קורים דברים מרגשים.

5. קבעו טקס שינה

אפשר ומומלץ להתחיל עם הרגלי שינה אצל תינוקות כבר בגילי 6-8 שבועות. בגילים אלו תוכלו להתחיל טקס שינה מרגיע לפני שהתינוק שלכם נרדם. טקס השינה לתינוק יכול לכלול כל דבר שתרצו ויחד עם זאת, חשוב לשים לב לשני דברים חשובים כשלומדים איך מרדימים תינוק:

  1. טקס השינה צריך להיות מרגיע ושליו, ולכן חשוב להימנע מכל פעילות תוססת שעלולה לגרום לגירוי יתר.

  2. השלב האחרון של טקס השינה לתינוק (לפחות 10 הדקות האחרונות), צריך להתקיים בחדר השינה של התינוק או בחדרכם (אם אתם ישנים באותו חדר). זה יכול לעזור לתינוק לשייך את חדר השינה לפעילויות חיוביות ושלוות, שם הוא יכול לבלות איתכם זמן איכות לפני ההרדמות.

משמעות טקס השינה לתינוק היא להירגע ולסמן לו שזמן השינה מגיע. לפניכם רשימה של פעולות שאתם יכולים לכלול בטקס השינה שלכם:

  • רחצה באמבטיה חמימה.

  • ביצוע עיסוי תינוקות.

  • הלבשת התינוק לקראת השינה.

  • צחצוח שיניים.

  • נדנוד התינוק כחלק מטקס השינה ומבילוי זמן איכות משותף, ולא במטרה להרדימו, כדי לאפשר לו בכל זאת להירדם בצורה עצמאית .

  • עמעום אורות חדר השינה (אפשר להשאיר מנורת לילה קטנה דולקת).

  • קריאת סיפור.

  • שירת שיר ערש.

  • השמעת מוזיקה נעימה, רעש לבן או רחש של מאוורר, שיכולים להרגיע את התינוק.

  • ספירה עד 10 או שירת ה- א'/ב' (כשמדובר בילד גדול יותר).

  • חיבוק ונשיקת לילה טוב.

  • עיטוף התינוק (כשמדובר על תינוקות קטנים).

6. הניחו את תינוקכם בעריסה כשהוא מנומנם, אך עדיין לא ישן לגמרי

פעולה זו תעזור לו ליצור קשר שינה חיובי, שיעזור לו להבין שהעריסה או המיטה מיועדות לשינה. באותה מידה, אם התינוק תמיד נרדם בזרועותיכם, הוא עלול להימנע מהירדמות בעריסה שלו, בגלל שהוא רגיל להירדם על הידיים. זה עלול גם לגרום לבכי של התינוק עד שתרימו אותו בזרועותיכם, דבר שיקרה גם במהלך הלילה, כי רק כך הוא יהיה רגיל להירדם. כדי לדעת מתי הגיע הזמן להכניס את תינוקכם לעריסה או למיטה, נסו לחפש רמזים המעידים על עייפות והירדמות כדוגמת:

  • צניחת עפעפיים.

  • שפשוף העיניים.

  • חוסר מנוחה.

7. הציעו לתינוקכם מוצץ

מחקרים הראו כי בין מגוון השיטות להרדים תינוק, מוצץ יכול לעזור להרגיע את התינוק בלילה ולהפחית את הסיכון למוות בעריסה. אם התינוק ניזון מהנקה, נסו לחכות עד גילי 3-4 שבועות לפני שתציעו מוצץ. אם המוצץ של התינוק נופל בזמן שהוא ישן, אין צורך להחזיר אותו לפיו.

מציצת אצבע (נקייה כמובן), יכולה גם כן לעזור לתינוק להרגיש נינוח. עם זאת, אל תאפשרו לו להירדם עם בקבוק חלב או תמ"ל בפיו. החלב יכול להצטבר בחלל הפה, דבר שעלול לגרום לריקבון בשיניים ולדלקות אוזניים.

8. שימו לב להעדפותיו של התינוק

למרות שזה אולי לא נשמע כמו אפשרות מרתקת, היכולת להסתגל לינשוף הלילה שלכם או לציפור השיר שמבשרת על הגעתו של הבוקר (גם אם מאוד מוקדם), יכולה לעזור לכם גם כאן. שקלו להתאים את שגרת השינה של תינוקכם, כדי לנצל את הזמנים בהם הוא מרגיש ישנוני יותר באופן טבעי. הדבר יאפשר לו להירדם כשהוא כבר עייף, ולא יאלץ אותו להירדם כשהוא עירני, ואז סביר יותר שיתנגד.

9. היו קשובים אך לא יותר מדי, לצרכי תינוקכם במהלך הלילה

אם התינוק שלכם מתעורר במהלך הלילה ומרעיש, נסו לא לגשת אליו באותו הרגע. תנו לו הזדמנות להרגיע את עצמו ולהירדם לבד.

אם הוא ממשיך להרעיש ומתחיל לבכות, יתכן שהוא רעב או שהחיתול שלו רטוב או מלוכלך. במקרים אלה הקפידו לטפל בצרכיו, אך עשו זאת בשקט וברגיעה, מבלי להדליק את האור. לאחר שסיימתם עם ההאכלה או החלפת החיתול, החזירו אותו לעריסה או למיטה כדי לאפשר לו לחזור להירדם.

אם אתם חושדים שהתינוק שלכם לא נירדם בגלל שהוא חולה, בדקו האם יש לו חום או כל סימפטום אחר של מחלה, ופנו לרופא/ה שלכם, במידת הצורך.

איך להרדים תינוק שרק נולד לעומת ילד גדול יותר?

איך להרדים תינוק בן חודש – תינוקות שזה עתה נולדו כדאי להרדים על ידי נדנוד קל או האכלה (בהנקה או מבקבוק), בחדר חשוך ונעים. מומלץ לערוך לפני השינה אמבטיה חמה ולהחליף לבגדי שינה נעימים, וכך לאמץ טקס שינה שהתינוק יזכור וכאשר תבצעו הפעולות הללו הוא יבין שהגיע הזמן לישון.

ככל שהתינוק גדל, מומלץ להפחית את טקס השינה לתינוק וכך לאפשר לו לסגל הרגלי שינה קבועים ולקבע עבורו חלונות שינה בהתאם.

איך להרדים תינוק בן שנה – בגיל זה התינוק כבר גדול ומפתח הרגלי שינה משלו. הרגלי שינה אצל תינוקות משפיעים על תפקודם לאורך היום ועל כל תהליך ההרדמות שלהם מידי יום, ולכן מומלץ לא לסייע להם יותר מידי בהרדמות בלילה. פיתוח הרגלי שינה לתינוק חיוני להתפתחות תקינה, ומשפיעה על גדילת האוצר שלך בצורה הטובה ביותר.

קשיי פרידה בעת הרדמת התינוק

השכבת התינוק לישון משמעותה פרידה האחד מהשני, במיוחד אם ביליתם איתו את כל היום. חשוב להכיר גם את קשיי הפרידה שלנו ולהתמודד איתם, לפני שנוכל לטפל בבעיות דומות אצל התינוק שלנו.

בקרוב תישנו כולכם כמו... תינוק

זה יכול להיות מאתגר ולא פשוט להבין איך מרדימים תינוק כאשר הוא לא נירדם או ישן למרות כל ניסיונותיכם, במיוחד כשאתם מנסים מגוון שיטות להרדים תינוק. שימוש באחת או יותר מהדרכים המתוארות מעלה, עשוי לעזור לתינוק להירדם, וגם לסייע לו להסתגל לשגרת שינה לאורך זמן.

נסו ליצור שגרה מרגיעה לפני השינה, לקבוע לוח זמנים לשינה או להתאים את זמן השינה לעייפות של תינוקכם, כדי שיגיע למיטה עייף וירדם באופן טבעי. כשאתם שואלים את עצמכם 'איך להרדים תינוק?' זכרו כי הענקת תשומת לב, אהבה, חיבוק וחיבה לילדכם במהלך היום, ייעזרו לו להתכונן לקראת השינה בצורה טובה יותר ולישון היטב במהלך הלילה.

החזיקו מעמד! שינת תינוקות היא אחד האתגרים השכיחים בהורות. מוקדם מהצפוי הקטנטן שלכם ישן כמו.. תינוק! וגם אתם. מוזמנים גם לקרוא את המאמר שלנו בנושא חפץ מעבר שיכול לעזור לכם גם בהרדמת התינוק. לילה טוב....

האמור לעיל אינו מחליף ייעוץ רפואי מרופא/ת הילדים או המשפחה שלכם. התוכן והמידע במאמר זה, מבוססים על מקורות רפואיים וממשלתיים מהארץ ומהעולם, ואינם מחליפים ייעוץ רפואי או חוות דעת מקצועית של גורם רפואי מוסמך. יש להתייעץ תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הרפואה לצורך אבחון וטיפול מלא.