שבוע 26 להריון: התפתחות התינוק שלך

בשבוע 26 להריון, הריאות של התינוק שלך עובדות קשה ומתכוננות לנשום את הנשימות הראשונות מחוץ לרחם, ברגע שיצא לאוויר העולם. בשלב זה, הריאות מתחילות לייצר חומרים פעילים המסייעים לריאות להתרחב ולגדול כראוי בכל נשימה.

עורו של התינוק מתחיל לקבל צבע אדמדם, אם כי הוא עדיין בגוון מעט שקוף. שיער ראשו ממשיך לצמוח וגם הריסים מתחילים להתפתח.

רפלקס היניקה של העובר שלך כבר כה חזק, עד שאם ידו תשייט מול הפנים, הוא מיד יכניס לפיו וימצוץ את האגודל או האצבעות. באולטרסאונד אפשר לראות לעתים קרובות עוברים שמוצצים אגודל.

אם את כבר להוטה להגיע ליום שבו תוכלי להביט לתוך עיני תינוקך שרק נולד, דעי שעברת את קו האמצע בדרכך ליום הנכסף. אף שעיני התינוק "דבוקות" בשלב זה, בקרוב הוא יפקח אותן ויתחיל למצמץ.

בשבוע 26 להריון, מיקום התינוק ברחם עשוי להשתנות מעת לעת. בשבועות ההריון הקרובים, חשוב שתשימי לב לתדירות תנועות התינוק וגם תספרי אותן. הרופא/ה שלך והצוות הרפואי, יכולים להדריך אותך כיצד עושים מעקב תנועות עובר.

מה גודלו של העובר שלך בשבוע 26?

הריון שבוע 26 ותינוקך בגודל של קישוא. אורכו יכול להיות כ-22 ס"מ מהקודקוד עד הישבן, ומשקלו יכול להגיע ל-900 גרם בקירוב.

מכורבל בתנוחה עוברית ובנוחות, מוזמנת לבדוק איך התינוק שלך יכול להיראות השבוע:

embryoimage-week26-700

גוף האם בשבוע 26 להריון

סוף השליש השני הולך ומתקרב במהירות! בעוד שבועיים בלבד, משבוע 28 ואילך, תתחילי את השליש השלישי להריונך. הבטן והשדיים שלך ממשיכים לצמוח, ואת ודאי תרצי ללבוש בגדים נוחים, כולל חזייה תומכת המתאימה למידותייך. חנויות המתמחות בהלבשה תחתונה מציעות חזיות להריון, וגם יציעו לך עזרה מקצועית, כדי לוודא שתבחרי במידה הנכונה.

אולי הבחנת בסימני מתיחה על הבטן, השדיים והירכיים בסביבות שבוע 26 להריון. לצערנו לא תוכלי למנוע אותם, אך נסי להתנחם בעובדה שבדרך כלל הם ייעלמו לאחר הלידה. אם העור המתרחב מגרד, השתמשי בקרם גוף לעתים קרובות.

אם את חשה כאבים בבטן או אי-נוחות בשבוע 26, הרופא/ה עשויים להציע בדיקת אולטרסאונד כדי לבדוק את כמות מי השפיר ברחם.

שבוע 26 להריון: תופעות ההריון שלך

  • כאב באגן - בשבוע 26, הרצועות באגן שלך מתרפות ומתגמשות כדי להתכונן לצירים וללידה. מצב זה עלול לגרום לך לכאב באזור האגן ובגב התחתון, שאת עשויה להרגיש, כשאת מתיישבת או קמה למצב של עמידה, או כשאת עולה או יורדת במדרגות. דברי עם הצוות הרפואי על דרכים לשלוט בכאב גב, ואיך להקל על עצמך בעזרת פעילות גופנית, מתיחות, ושיטות נוספות.

  • צירי ברקסטון היקס - יש נשים שמרגישות את ההתכווצויות הללו, הנקראות גם צירי תרגול או צירים מדומים, בשליש השני להריון. הסבירות שהם יופיעו בשליש השלישי גבוהה יותר. צירי ברקסטון היקס יגרמו לך להרגיש מתיחה של הבטן, ובמקרים מסוימים, אף לגרום כאבים חמורים יותר. סביר יותר שהם יורגשו בשעות מאוחרות של היממה, וגם לאחר פעילות גופנית או מינית. שמירה על מאזן הנוזלים בגופך היא אחת הדרכים, שיכולות לסייע במניעת צירי ברקסטון היקס. אם אינך בטוחה שמה שאת מרגישה הם צירי ברקסטון היקס או צירי לידה, צרי קשר עם הרופא/ה מיד.

  • מתח וחרדה - מתח וחרדה יכולים להתגנב אלייך כשאת בהריון, ומתחילה להתכונן להגעת התינוק. טבעי שתחושי מודאגת מעט, לגבי השינויים הצפויים בחייך בתקופה הקרובה. אם יש לך היסטוריה של דיכאון, או שאת מרגישה מוטרדת או חרדה יותר מהרגיל, דברי עם הרופא/ה שלך על מתח בתקופת ההריון. הקפדה על שגרה של פעילות גופנית מתונה תוכל לעזור לך להפיג את המתח, וכך גם מפגשים עם חברים וחברות. תני לעצמך הפסקה מדי פעם, וזכרי שאינך לבד.

  • זיהומים בדרכי השתן - זיהומים מסוג זה שכיחים למדי במהלך ההריון, כתוצאה מחיידקים שחודרים לעתים אל הגוף דרך השופכה. זיהומים בדרכי השתן יכולים להוביל לזיהומים חמורים יותר בשלפוחית השתן או בכליות, אם מותירים אותם ללא טיפול. חשוב שתיידעי את הצוות הרפואי מיד אם את מרגישה כאב בעת מתן שתן, צורך חזק להטיל את מימך, או שיש לך חום. הרופא/ה עשויים לרשום לך אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום.

שבוע 26 להריון: דברים שכדאי לקחת בחשבון

  • עזרה מקצועית של דולה - יש נשים הנעזרות בדולה, הפועלת כתומכת מקצועית בזמן הצירים והלידה, ויכולה גם לסייע לך אחרי הלידה. דולות אינן תחליף לרופא/ה, אח/ות, ואנשי מקצוע אחרים בעלי הכשרה רפואית. יחד עם זאת, הן בהחלט יכולות להציע תמיכה רגשית, לסייע לך לתקשר בצורה אפקטיבית עם צוות בית החולים, ואף לעזור לך להתחיל בהנקה לאחר הלידה. אם את מעוניינת להיעזר בדולה, בקשי המלצות מהצוות הרפואי, מאנשי ההדרכה בקורס הכנה ללידה או מחברותייך לקורס.

  • תכנית לידה - אחד הדברים שתרצי אולי לעשות בשלב זה הוא להכין תכנית לידה, שתסייע להגדיר מה תרצי שיקרה בזמן הצירים והלידה, ותיידע את מלווה הלידה שלך וצוות בית החולים לגבי העדפותייך. מה שתבחרי לכלול בתכנית שלך תלוי לחלוטין בך ובכל זאת, מומלץ להתייעץ עם הצוות הרפואי המטפל בך. לרופאה/ה יהיו המלצות רבות-ערך, והם אלו שיודעים אילו אפשרויות עומדות לרשותך, ומה מתאים למצבך הספציפי. תכנית לידה היא לא דבר שאת חייבת לעשות, ואפילו אם תהיה לך תכנית כזאת, חשוב שתשמרי על ראש פתוח. לידת תינוקך לא בהכרח תתנהל לפי התכנית. אחרי שתגבשי את הנוסח הסופי של התכנית שלך, הכיני כמה עותקים עבור צוות בית החולים ועבור מלווה הלידה שלך.

  • שימי לב לצריכת הנוזלים והסיבים שלך - רצוי לשתות בין שש לשמונה כוסות מים ביום, כדי לשמור על רמת נוזלים נכונה, לשפר את העיכול, ולסייע במניעת זיהומים בדרכי השתן ובשלפוחית השתן. כך גם תוכלי לוודא שתינוקך הגדל מקבל את הרכיבים התזונתיים שהוא צריך. בינתיים, צריכת כמות מספקת של סיבים (25 גרם ביום) יכולה לעזור לך להימנע מעצירות, ובתוך כך גם תפחיתי את הסיכון של סוכרת ומחלת לב. אם עלייך להגדיל את צריכת הסיבים, הוסיפי מזונות כמו בננות, פסטה מדגנים מלאים, עדשים ותפוחים לתפריט. בננה אחת מכילה כשלושה גרם סיבים, וכוס פסטה מדגנים מלאים כוללת כ-6 גרם, מה שהופך שני מזונות אלה למקורות מעולים לסיבים.

  • יחסי מין בהריון. כאשר הבטן שלך הולכת וגדלה, את ומי שלצדך, עשויים לתהות אם סקס בזמן הריון אכן בטוח. מומלץ לבדוק היטב עם הרופא/ה שלך, כדי לקבל ייעוץ המבוסס על מצבך האישי ובאופן סובייקטיבי. ככלל, אם ההריון שלך מתקדם בצורה תקינה ושני הצדדים מרגישים בנוח, קיום יחסי מין בהריון נחשב בדרך כלל לבטוח. זה גם יכול להיות מהנה ונוח לשניכם - אם כי ייתכן שתצטרכו לנסות תנוחות שונות, במידה והבטן אכן מפריעה.

  • למרות שישנם הורים לעתיד שבשבוע 26 להריון כבר יגבשו רשימה של שמות התינוקות המועדפים והאהובים עליהם, אם את עדיין בשלב הגישושים והבדיקות, את מוזמנת להיעזר בקטגורית שמות לתינוקות הכוללת מגוון מאמרים העוסקים בשמות לבנים ולבנות או במחולל השמות שלנו, הכולל שמות של בנים ובנות ומאפשר סינון לפי מגדר, נושא, משמעות וכדומה.

שבוע 26 להריון: שאלי את הרופא או הרופאה שלך

  • מהו בנק דם טבורי - האם זה משהו שעליי לשקול?

  • האם אני צריכה לקבל חיסון משולב (Tdap) - כדי למנוע טטנוס, דיפתריה ושעלת, ואם כן, מתי?

  • צירים - מה עליי לעשות במקרה שאינני בטוחה אם אני מרגישה צירי ברקסטון היקס או צירים אמיתיים? למי להתקשר אם אני לא בטוחה והמרפאה סגורה?

  • ויטמין D - איך אוכל להיות בטוחה שאני מקבלת מספיק ויטמין D במזון?

  • לחץ דם - מה יקרה אם לחץ הדם שלי יהיה גבוה מדי?

  • האם את בסיכון לחלות בסכרת הריון?

רשימת המטלות שלך

  • אם את מתעניינת בתמיכה של דולה לזמן הצירים והלידה, בררי לגבי הדולות הפועלות באזורך. בקשי המלצות מהצוות הרפואי, מחברות ומבני משפחה.

  • אם התחלת לעבוד על תכנית לידה, עברי עליה יחד עם הרופא/ה, ובקשי את חוות דעתם ועצותיהם.

  • התחילי לחפש מידע ומשאבים באזור מגורייך, שיסייעו לך עם נושא ההנקה, כגון שיעורי הנקה ויועצות הנקה. ייתכן שתרגישי מוכנה יותר אם תעשי את הבדיקה עכשיו, זמן רב לפני הלידה הצפויה של תינוקך.

  • אם יש לך חיית מחמד, ייתכן שתרצי לשאול את הווטרינר שלך האם יש צורך להכין או לאמן אותה לקראת הגעתו של התינוק הביתה. מומלץ לבדוק גם כיצד אפשר להציג את התינוק לכלב או לחתול שלך, ואילו אמצעי זהירות עליך לנקוט. זכרי, מומחים אינם ממליצים להשאיר חיית מחמד לבדה עם תינוק או ילד צעיר.

שואלת את עצמך 'איזה שבוע אני?' או מעוניינת לבדוק תאריך לידה משוער? כנסי לדף מחשבון ההריון שלנו!

איך כתבנו את המאמר

התוכן והמידע במאמר זה, מבוססים על מקורות רפואיים וממשלתיים מהארץ ומהעולם, ואינם מחליפים ייעוץ רפואי או חוות דעת מקצועית של גורם רפואי מוסמך. יש להתייעץ תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הרפואה לצורך אבחון וטיפול מלא.