במהלך ההריון, את עלולה לסבול ממצב של כאבי בטן חזקים, פעילות מעיים שאינה תקינה, חוסר יכולת להוציא צואה ועוד. תסמיני הריון אלו, עלולים להעיד שאת סובלת מעצירות. מצד אחד, רצוי לטפל במצב של עצירות בהריון וחשוב שתדעי מה עוזר לעצירות במטרה להקל עליך ולמנוע סבל מיותר. יחד עם זאת, ישנן תרופות רבות, משחות ונרות נגד עצירות, שצריכתן אסורה במהלך ההריון.

עצירות אינה מצב נעים, לאף אחד ואחת, ובעיקר בזמן הריון. לפניך מידע על התופעה וגם טיפים איך למנוע מצב של עצירות בהריון, איך לטפל בעצירות, איך לשחרר עצירות ואיך לנהוג במקרים של עצירות קשה מאוד. ניתן לנסות כל אחת מהדרכים המציעות פתרון לעצירות וניתן גם לשלב אותן יחד.

מהי תופעה של עצירות?

עצירות מתרחשת כאשר יש כאבי בטן, אי נוחות, העדר פעילות מעיים, צואה קשה או קושי להוציא צואה.

מה גורם לעצירות במהלך ההריון?

מצבים של דאגה או חרדה, פעילות גופנית מינימלית ותזונה דלת סיבים, עלולים לגרום לעצירות. יש נשים הסובלות במהלך ההריון מבחילות, הקאות, צרבות ופעילות מעיים שאינה תקינה, תופעות שעלולות להוביל לתזונה לקויה או לחוסר איזון של נוזלים בגוף, ועקב כך גם לעצירות. גם פעילות הורמונאלית, שמטרתה להרפות את שריר המעי ואת לחץ על הרחם, עלולה להשפיע על תנועה איטית יותר של מזון ופסולת דרך מערכת העיכול. כך גם לגבי צריכת ברזל, שעשויה לעודד מצב של עצירות בהריון.

טיפול בעצירות בהריון- מה עוזר לעצירות?

מה עושים כשיש עצירות? לפניך מספר דרכים, שיכולות לסייע לך במניעת עצירות בהריון וגם בטיפול בתופעה:

תזונה עשירה בסיבים תזונתיים

מה אוכלים כשיש עצירות? מומלץ לצרוך 25 עד 30 גרם סיבים תזונתיים ביום, המצויים במאכלים כמו פירות, ירקות, דגני בוקר, לחמים מחיטה מלאה, שזיפים וסובין.

שתייה מרובה

במהלך ההריון ובכלל חשוב לשתות כמות גדולה של נוזלים – ובעיקר מים! שתייה של נוזלים חשובה, במיוחד עם הגדלת צריכת הסיבים התזונתיים. מומלץ לשתות 10 עד 12 כוסות של נוזלים מדי יום. שילוב של תזונה עשירה בסיבים תזונתיים עם שתיית כמות גדולה של נוזלים, יכולה לעזור לך לחסל את פסולת הגוף. שימי לב- זיעה, אקלים חם או לח ופעילות גופנית, עשויים להגביר את הצורך שלך בנוזלים נוספים.

פעילות גופנית

במידה ואינך פעילה או מקיימת סוג מסוים של ספורט בהריון, ייתכן שהסיכוי למצב של עצירות בהריון, יגדל. הליכה, שחייה ופעילות גופנית מתונה, יכולות לסייע לפעילות מעיים תקינה, על ידי גירוי המעיים. כל זאת באישור רופא/ה בלבד!

תרופות ללא מרשם

קיימות תרופות ללא מרשם, שעשויות לעזור להסדיר את פעילות המעיים שלך, וכך למנוע או לצמצם מצב של עצירות בהריון. זכרי! חשוב תמיד לדבר עם הרופא/ה שלך, לפני שאת צורכת כל תרופה, גם תרופות ללא מרשם.

הפחתה או מניעה של תוספי ברזל

תוספי ברזל עלולים לגרום לעצירות לכן חשוב שתשוחחי עם הרופא/ה שלך, לגבי אופן צריכת הברזל הטובה לך במהלך הריון וגם על השימוש בתוסף. את יכולה לצרוך כמות קטנה יותר של תוספי הברזל, או לחלק אותם באופן שווה יותר במהלך היום. אפשרות נוספת היא לשלב מאכלים עשירים בברזל, בתפריט היומי שלך.

תרופת סבתא

השרי שזיפים מיובשים במים, אכלי אותם ושתי את המים, זה יכול ממש לעזור.

גם אם את סובלת ממצב של עצירות בהריון – ישנם דברים שאסור לעשות

במסגרת טיפול בעצירות, לא מומלץ לצרוך משלשלים, שעלולים לגרום להתכווצויות ברחם ואף להתייבשות, כך גם לגבי שמנים מינרליים. עדיף גם לא לקחת נרות גליצרין או לצרוך שמן פרפין באופן קבוע.

טיפול במצב של עצירות בהריון, באמצעות רפואה משלימה

מה יכול לעזור לעצירות בנוסף? שילוב נכון של תזונה, הומאופתיה ורפלקסולוגיה יכול לעזור במקרה של עצירות בהריון. כשמדובר על טיפול בעצירות, קיימות מספר דרכים, שייתכן ויצמצמו או ימנעו מצב של עצירות בהריון. חשוב שתתייעצי עם הרופא/ה שלך, לפני שאת מחליטה לאמץ לך אחת מהן, וחשוב גם שתפני למומחים בתחומם בלבד!

הומאופתיה

הומאופתיה היא שיטה טבעית לריפוי, שבבסיסה עומדת היכולת של הגוף לרפא את עצמו. ה'רמדיס' – הנן תרופות הומאופתיות, המותאמות למצבו של המטופל ולסימפטומים אותם הוא חווה, כך גם כשמדובר על עצירות בהריון.

רמדיס לדוגמא - רק באישור הרופא/ה שלך!

Alumina יכולה לסייע במצב של עצירות ממושכת, וגם אם את סובלת מיציאות קשות.

IPECA מיועדת להקלה על בחילות בוקר, נפיחות וגזים. NUX VOMICA  - מיועדת לטיפול בכאבי בטן, גזים, בחילות הקשורות לבעיות במערכת העיכול או שיהוקים וטעם מר בפה.

 TABACUIM מיועדת להקלה במצב של תחושה כללית לא טובה, בחילות, סחרחורת והתכווצויות בבטן העליונה.

רפלקסולוגיה

מדובר על שיטה שנוסתה וגם הוכחה כמוצלחת בקרב מטופלים בכלל, ונשים הסובלות ממצב של עצירות בהריון בפרט. השיטה עוזרת באבחון וגם טיפול בעצירות בהריון, באמצעות מפת הרגל, שהנה ראי לאברים השונים בגוף. במסגרת הטיפול, מתמקדים באזורים ברגל, המשקפים את המעי הגס.

חשוב שתדעי באיזה שבוע של ההריון את, במטרה להתייחס לנושא של טיפול בעצירות וגם מה עוזר לעצירות. במידה ועדיין לא חישבת את מועד הלידה הצפוי, זה בדיוק הזמן!

האמור לעיל אינו מחליף ייעוץ רפואי של רופא/ת הנשים או המשפחה שלכם. יש לבדוק ולוודא את ההמלצות לעיל והרלוונטיות שלהן לנשים ההרות ולתינוק החדש.