טיסה בהריון - האם מותר לטוס בהריון ומה חשוב שתדעי לפני שאת עולה למטוס
נשים רבות שואלות: 'האם מותר לטוס בהריון'? במידה וכן, עד איזה שבוע מותר לטוס? רגע לפני שאת אורזת – חשוב שתדעי למה לצפות, ומה המשמעות של טיסה לאישה בהריון.
ישנם כמה גורמים שעשויים להשפיע על יכולתך לטוס בהריון, וישפיעו על החלטתך לגבי טיסה בהריון בשלב מוקדם:
השלב שבו את נמצאת בהריון כשאת מתכננת טיול
האם היו סיבוכים בהריון
סוג הטיול שאת מתכננת; האם הוא כולל גם נסיעה במכונית או ברכבת
עד כמה את יכולה להתרחק מהבית במהלך הנסיעה
ביטוח נסיעות – האם יאושר לך כיסוי לטיול שאת מתכננת? במיוחד אם את בהריון בסיכון או סובלת מדימומים.
טיסה בהריון בכל שלב – עד איזה שבוע מותר לטוס?
בדרך כלל, טיסה לנשים בהריון בשליש הראשון והשני של ההריון נחשבת לבטוחה יותר, אם כי את עלולה להרגיש עייפה יותר מהרגיל (קראי עוד על טרימסטרים בהריון כאן). חשוב שתדעי עד מתי אפשר לטוס בהריון, בהתאם לכל שלב בהריון:
נסיעה בשליש הראשון של ההריון, עשויה להיות כרוכה במספר אתגרים, בעיקר אם את סובלת מבחילות בוקר או מעייפות. חשוב גם שתדעי, כי הסיכון לדימום או להפלה גדול יותר בחודשים אלה.
השליש השני של ההריון הוא הזמן שבו כנראה תרגישי נהדר, ולכן זה זמן טוב לצאת לטיול שכולל גם טיסה. חופשה בזמן הזה, או יציאה ‘לירח-דבש-תינוק' עם בן זוגך, יכולה להיות הזדמנות נהדרת לבילוי משותף לפני שהתינוק מגיע!
טיסה בשליש השלישי של ההריון עלולה להיות להיות מלווה באי נוחות, ואף כרוכה בסיכון. בשלב הזה, בו חשוב שתכירי את תאריך הלידה משוער שלך, את עלולה להתחיל בלידה כשאת רחוקה מאוד מהרופא/ה ומבית החולים שלך.
ישנן חברות תעופה שאינן מאפשרות טיסה בהריון מתקדם ללא אישור מהרופא/ה. הכל תלוי במרחק הטיסה, האם מדובר בטיסת פנים או בטיסה בינלאומית ובחברת התעופה. ברוב המקרים, תקבלי אישור לטוס עד סוף שבוע 36 דהיינו, סוף החודש השמיני. במידה ומדובר בהריון תאומים או שלישייה, רוב הסיכויים שלא תוכלי לטוס אחרי שבועות 28-32. בכל מקרה, תידרשי להציג אישור מהרופא/ה לטוס בהריון, כ- 72 שעות לפני הטיסה.
חשוב שתתייעצי עם הרופא/ה לגבי טיסה בהריון. במידה ואת בהריון בסיכון, חשוב שתקבלי תשובה ברורה וחד משמעית לשאלתך: 'האם מותר לטוס בהריון?'. כך או כך, אל תשכחי לבקש אישור, אותו חשוב שתחזיקי ברשותך, כדי להימנע מאי נעימות בשדה התעופה, בעיקר אם את אמורה לעלות על טיסה בינלאומית.
טיסה בהריון – התנהלות באוויר
מה המשמעות של טיסה לאישה בהריון? למרות שההחלטה לטוס בהריון לא אמורה להיות בעייתית, במיוחד כשמדובר בשני השלישים הראשונים של ההריון, חשוב שתדעי איך להתנהל כשאת באוויר:
במידה ומתוכננת חניית ביניים כשאת בוחרת טיסה בהריון, תכנני את לוח הזמנים שלך כך שיהיה לך מספיק זמן לנוח, וגם להגיע לטיסת ההמשך
בקשי מושב ליד המעבר, במטרה לאפשר קצת יותר מרחב וגם נגישות לנוחיות, במידת הצורך.
קומי והתהלכי במעבר בכל שעה, על מנת לרענן את זרימת הדם לרגלייך
כשאת יושבת, הבליטי את קצות האצבעות שלך לעבר פנייך, וסובבי את כפות רגלייך בתנועה מעגלית
לבישת גרביונים תומכים או גרבי טיסה, יכולה לעזור לרענן את זרימת הדם לרגלייך, כשאת צריכה לשבת במשך פרקי זמן ארוכים בטיסה
שתי הרבה מים או מיץ כדי לשמור על מאזן נוזלים תקין
לטייל בהריון - ומה עם נסיעה במכונית או הפלגה באנייה?
קיבלת תשובה לגבי השאלה: 'עד איזה שבוע מותר לטוס בהריון', ומה עם נסיעה או שייט?
נסיעה במכונית
במהלך נסיעה במכונית, חשוב שתעצרי בכל שעה או שעתיים, ולכי מעט ברגל כדי למתוח את הרגליים ולהריץ את מחזור הדם. זכרי לחגור חגורת בטיחות בכל עת, וחשוב שתעשי זאת בצורה נכונה: את חגורת הבטן הניחי מתחת לבטנך, ואת החלק העליון הניחי בין שדייך.
שייט באנייה
בעיקר אם זו ספינת טיולים גדולה, לא אמורה להוות בעיה בשני השלישים הראשונים של ההריון. במרבית האניות ישנו צוות רפואי, למקרה שתזדקקי לעזרה. אם את רגישה לתנודות, אולי תרצי לקחת אתך תרופות למניעת מחלת ים; שאלי את הרופא/ה אילו מהתרופות מותר לך לקחת בהריון. תוכלי גם ללבוש צמידי לחץ נוגדי בחילה, אותם ניתן להשיג ללא מרשם בבית המרקחת.
טיסה הריון – כמה רחוק את יכולה ללכת?
חלק בלתי נפרד מההכנה לקראת טיסה בהריון הוא הערכות "למקרה ש...", לכן כדאי שתבדקי אם תוכלי לקבל טיפול רפואי נאות, במידת הצורך. קחי עמך את מסמכי ההריון שלך, כולל הבדיקות שעשית לאחרונה, התרופות שאת נוטלת, סוג הדם שלך, וכל מידע נוסף שעשוי להיות לעזר כשאת רחוקה מהבית. חשוב שתיקחי גם עותקים של מרשמים, למקרה שתאבדי את התרופות שלך. וודאי שהחיסונים שקיבלת בעבר תקפים. במידה ועליך להתחסן, חשוב שתוודאי שזה בטוח בהריון.
כשאת שואלת את עצמך: 'עד איזה שבוע מותר לטוס בהריון'? היי מודעת לכך ששינויי אקלים או גובה וסוגי מזון מסוימים, עלולים לגרום לך לאי נוחות רבה יותר. הקפידי לנוח ולהגביל פעילויות בימים הראשונים לאחר הגעתך ליעד, בעיקר אם הוא נמצא בגובה רב או ששורר באזור אקלים חם במיוחד; כך גופך יוכל להסתגל לשינויים.
בנוסף על כל האמור לעיל, כדאי תמיד להתייעץ עם הצוות הרפואי, לפני שאת יוצאת לדרך. הרופא/ה יעניקו לך פרטים על שירות רפואי זמין באזור בו תשהי, ומה חשוב שתיקחי כצידה לדרך.
בעזרת תכנון מראש ונקיטת כמה אמצעי זהירות נבונים, תוכלי לערוך נסיעות מהנות ובטוחות בזמן ההריון. נסיעה טובה!
האמור לעיל אינו מחליף ייעוץ רפואי של רופא/ת הנשים או המשפחה שלכם. התוכן והמידע במאמר זה, מבוססים על מקורות רפואיים וממשלתיים מהארץ ומהעולם, ואינם מחליפים ייעוץ רפואי או חוות דעת מקצועית של גורם רפואי מוסמך. יש להתייעץ תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הרפואה לצורך אבחון וטיפול מלא.
הצטרפו למועדון של פמפרס וקבלו: