עכשיו, משהילד הקטן שלך מוכן לאוכל מוצק, אולי כדאי לשקול להכין בעצמך מזון לתינוקות במקום לקנות מזון מוכן. מזון ביתי לתינוק יכול להיות טעים ומזין בדיוק כמו הגרסאות הקנויות ולספק את כל החומרים התזונתיים החיוניים הדרושים לבריאות ולהתפתחות טובות. אם לבשל זו אהבה שלך, זו דרך מצוינת להרחיב את המיומנויות הקולינריות שלך.

יש עוד סיבות טובות להכין אוכל בעצמך:

  • זה יכול להיות חסכוני יותר מלקנות מותגים מסחריים.

  • אפשר להתאים את הטעמים ואת המרקמים לטעמו של התינוק.

  • אפשר לחשוף את התינוק למגוון נפלא של מאכלים בריאים וטריים. אפשר להכין מזון לתינוקות כמעט מכל הפירות, הירקות, הבשרים, העוף והדגים.

  • הכנת מזון לתינוקות בבית היא קלה ומהירה ברגע שתופסים את הרעיון.

אין מה לדאוג. בין אם יאכל אוכל ביתי ובין אם אוכל קנוי, התינוק שלך יגדל וישגשג.

הכנה ובישול

כדאי לעקוב אחר הטיפים הבאים להכנת האוכל לתינוק.

  • רצוי לקנות את הפירות, הירקות והבשרים הטריים ביותר במגבלות התקציב שלך.

  • יש לאחסן את האוכל בטמפרטורה בטוחה. אוכל לאחסון במקרר צריך להישמר בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס או קצת פחות, אוכל קפוא צריך להישמר ב-18- מעלות. אפשר לקנות מדי חום למקרר ולמקפיא ולהשאיר אותם שם באופן קבוע.

  • יש לרחוץ את ידייך ביסודיות במים חמים וסבון ולשטוף אותן היטב לפני המגע במזונות חיים או מבושלים.

  • יש לנקות ולשטוף את כל המזונות היטב לפני הבישול. כמו כן, יש להסיר פגמים וחלקים רקובים מהפירות והירקות בעת ההכנה, ולחתוך שומן מיותר מהבשרים.

  • כדאי להשתמש בקרש חיתוך אחד לירקות ופירות וקרש חיתוך אחר לבשרים. זה ימנע מעבר של זיהומים מהאחד לשני.

  • על כל כלי המטבח להיות נקיים; זה כולל גם ספוגים ומטליות.

  • אין צורך לבשל פירות לפני ריסוקם. אפשר לחתוך אותם לחתיכות ואז פשוט לרסק אותם בבלנדר או במעבד מזון.

  • ירקות יש לבשל היטב, רצוי באידוי. באידוי נשמרים הוויטמינים והמינרלים טוב יותר. עם זאת, רצוי להימנע מבישול יתר, שלא שומר על חומרים מזינים חיוניים.

  • יש לבשל בשר היטב עד למדיום או וול דאן—- לפחות 70 מעלות צלזיוס. כדאי לצלות, לאפות או לטגן עם תרסיס שמן.

  • כדאי לשמור את נוזל הבישול מירקות ומבשרים ולהשתמש בו כדי לדלל תערובת של מזון לתינוקות, אם יש צורך בכך.

  • אפשר לרסק או לטחון מאכלים עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים. אין צורך להוסיף מלח, סוכר או תבלינים אחרים.

התינוק שלך ילמד לאהוב טעם של מאכלים טריים ולא מתובלים.

ציוד ואספקה

מלבד ציוד המטבח הבסיסי, צריך רק עוד כמה כלים נוספים:

  • מעבד מזון או בלנדר לטחינת בשרים, ירקות ופירות למרקם אחיד. ככל שילדך יתקדם למזונות בעלי מרקם גושי יותר, אפשר להשתמש פשוט במזלג או במועך תפוחי אדמה.

  • כלי לא יקר לאידוי שאפשר לשים על סיר עם מים לצורך בישול ירקות. האידוי ימנע מחומרים תזונתיים חשובים ללכת לאיבוד בבישול, מכיוון שהירקות לא נוגעים במים.

אם החלטת להכין כמויות גדולות של המזון לתינוקות ולהקפיא אותן לשימוש מאוחר יותר, כדאי להיערך גם עם הפריטים הבאים:

  • תבניות לקוביות קרח

  • נייר אפייה

  • נייר שעווה או ניילון נצמד

  • שקיות הקפאה עם רוכסן

  • מדבקות להקפאה

  • טושים לסימון

הכנת מזון לתינוקות ממאכלי שולחן

דרך מצוינת לחשוף את ילדך לטעמים ולמאכלים שהילדים הגדולים והמבוגרים אוכלים בדרך כלל היא להתאים אליו את האוכל שאתם אוכלים בארוחות.

ניתן פשוט לעקוב אחר ההנחיות האלו:

  • עליך לרסק מנות של אוכל למבוגרים לפני הוספת תבלינים חזקים או מלח.

  • אם אינך רוצה להגיש את האוכל שבישלת מיד, אפשר לשמור אותו במקרר לעד יומיים. יש לזרוק אותו לפח לאחר יומיים.

  • רצוי לא להשתמש במאכלים מטוגנים. הם מכניסים לתזונה של תינוקך יותר מדי שומן רווי ולא בריא.

  • יש לוודא שהאוכל שזה עתה בושל או שחומם מחדש לא חם מדי על ידי נגיעה בו באצבע. יש לערבב היטב כדי להימנע מכיסי חום שנוצרים לעתים קרובות, במיוחד באוכל שחומם במיקרוגל.

  • אם התינוק שלך לא אוכל את כל האוכל ששמת לפניו, יש לזרוק את השאריות. אף פעם אין לחמם ולהגיש מחדש (כדי למנוע זיהום חיידקי).

הכנת מזון לתינוקות לשימוש עתידי

  • לאחר שמעכת את האוכל, יש למזוג אותו לתבניות קוביות קרח.

  • רצוי לכסות את התבניות בניילון נצמד או בנייר שעווה.

  • אם הכנת כמויות גדולות, כדאי להניח את תבניות קוביות הקרח על נייר אפיה ואז לערום אותן במקפיא.

  • כשקוביות האוכל יקפאו, יש להוציא אותן מהתבניות ולהכניס אותן לשקיות אטומות למקפיא עם רוכסן.

  • יש לסמן את השקיות עם תאריך בעזרת טוש ומדבקות להקפאה. (יש להשתמש באוכל מקורר בתוך יומיים ובאוכל קפוא בתוך חודשיים עד ארבעה חודשים).

  • ניתן להוציא את הקוביות לפי הצורך ולהפשיר אותן במקרר או במיקרוגל. (כדאי להתחיל עם מנה קטנה כדי להימנע מהשלכת השאריות; להפשיר ולחמם במיקרוגל זה פשוט ומהיר).

  • אם הפשרת או חיממת את המזון לתינוק במיקרוגל, חובה לבדוק שהאוכל לא חם מדי לאחר הערבוב אך לפני ההגשה. כמו כן, לבדוק גם שאוכל שהוצאת מהמקרר לא קר מדי.

בעזרת הטיפים השימושיים האלה ועם הרבה אהבה, התינוק שלך ייהנה מארוחות נהדרות ומזינות שגם יחסכו לך כסף!