כבר קראתם ספרים על הורות, סרקתם את האינטרנט בחיפוש אחר עצות וחקרתם את הרופא/ה שלכם לעומק. כן, מרגש להפוך להורה, אך זה גם מפחיד. ההורות ודאי תכין כמה הפתעות עבורכם, אך הנה כמה עצות שיעזרו לכם להתכונן להגעת התינוק.

1. תינוקות לא תמיד ישנים כשהם עייפים

זה נוגד את ההיגיון, אך תינוק עייף הוא לא תמיד תינוק ישן. למעשה, תינוק עייף מדי נוטה להתרגז יותר וקשה יותר להרגיעו. החוכמה היא לחפש סימנים המעידים על כך שהתינוק עייף ולהניח אותו בעריסה לפני שהוא נהיה עייף מדי. חפשו סימנים של אגרופים קמוצים, פיהוקים, שפשופי עיניים, תנועות קופצניות או משיכות אוזניים. כשהתינוק כבר בן כמה חודשים, הוא כנראה יתחיל ללמוד להרגיע את עצמו, וכך יהיה לו קל יותר להירדם לבד.

2. היזהרו מחיידקים

אמנם חשיפה מסוימת לחיידקים בשלב מוקדם יכולה לעזור לחיזוק המערכת החיסונית של התינוק, אך אינכם רוצים להסתכן במחלות. הקפידו על הגנה מפני חיידקים והתעקשו שכל אחד שמחזיק את התינוק ישטוף את ידיו לפני כן. כמו כן, הרחיקו חברים ובני משפחה חולים מהתינוק וחטאו את הבית באופן קבוע. עם זאת, חשיפה לחיידקים מסוימים בלתי נמנעת ויש גבול למה שאפשר לעשות.

3. למדו מספר טכניקות להרגעת התינוק

תינוקות שונים זה מזה ואוהבים דברים שונים, אך עיסוי עדין יכול לעזור להרגיע את התינוק ולנחם אותו כשהוא עצבני. נסו לחמם מעט קרם באמצעות הידיים והתחילו לעסות את המצח ולהתקדם מטה לכיוון האף, הלחיים והסנטר, וסיימו באזור הצוואר. דרך נוספת להרגיע את התינוק היא להחזיק אותו במנשא קרוב אליכם בזמן שאתם עושים דברים בבית.

כהורים טריים, טבעי לגמרי לדאוג. רק זכרו שהאינסטינקטים שלכם יכולים להיות הנשק הטוב ביותר. בכל פעם שאתם מתמודדים עם משהו חדש, הניסיון שתרכשו יעזור לכם להפוך להורים בעלי ביטחון רב יותר.