הפסקת צהריים בעבודה - מדהים איך משפט אחד מקבל משמעות אחרת לגמרי לאחר הלידה! אמהות עובדות רבות מפחדות שלא יצליחו להניק אחרי שיחזרו לעבודה. זה דורש מחויבות אך זה אפשרי. ודאי שיש אזור נקי, פרטי ורגוע שבו תוכלי לשאוב חלב. זה יוביל לשינוי משמעותי בגישה שלך ובהצלחה שלך. אם לא קיים אזור כזה, העירי על כך. מעסיקים רבים יהיו מוכנים לעזור אם תאמרי להם מה את ונשים מניקות אחרות במשרד צריכות. אם המעסיק אינו מוכן לעזור, הצביעי על היתרונות מבחינתם אם יחליטו לתמוך בך. ישנם מחקרים רבים המציגים את היתרונות הבאים:

  • פחות היעדרויות של הורים מהעבודה (פחות ימים שהם יצטרכו לבלות בבית עם ילד חולה)

  • עובדים מרוצים יותר, וגם שימור טוב יותר של עובדים כתוצאה מכך.

טיפים מעשיים:

  • אפשר להשאיר חלב אם שאוב בטמפרטורת החדר למשך שש עד שמונה שעות או במקרר למשך 3-5 ימים, אם יש צורך, משום שהוא מכיל משמרים טבעיים. אפשר גם להקפיא חלב אם לשימוש עתידי. הפשירו חלב אם על ידי השארת הבקבוק בטמפרטורת החדר או באמצעות זרם של מים חמימים. ברגע שהופשר, אסור להקפיא שוב.

צריך לנער בעדינות את החלב שנשמר, מאחר שהשומן הופרד ועלה למעלה.

  • קיימות מספר דרכים לשאוב חלב אם: בעזרת היד, באמצעות משאבה ידנית או משאבה חשמלית. הפתרון הכי טוב יהיה לשכור משאבה חשמלית למספר חודשים.

  • הנקה לעתים קרובות בשעות הערב והלילה תמשיך את אספקת החלב ותאפשר את הקרבה המיוחדת לתינוק שהוחמצה במהלך שעות העבודה. הנקה בשעות הלילה אפילו יותר יעילה מהנקה בשעות היום, אז כדאי להניק יותר בלילה, אפילו יותר זמן ממה שהתינוק צריך, כדי לשמור על אספקת חלב אם טובה.

אמנם זה נראה מפחיד, אך אמהות שמצליחות לשאוב חלב בעבודה אומרות שזה עוזר להן להרגיש קרובות לתינוק גם כשהן רחוקות ממנו.