A89_2

הכנת מזון לתינוקות בעצמך

מותג המזון לתינוקות הביתי שלך מהווה אלטרנטיבה טעימה למבחר שניתן למצוא בחנויות. איך מתחילים?

צריך להשקיע בפריטים בסיסיים

לבישול ביתי נדרשים בלנדר או מעבד מזון, סכין קיצוץ ותבניות לקוביות קרח למקרה שרוצים להקפיא כמויות נוספות.

ניקיון כפיים

המערכת החיסונית של התינוק שלך עדיין מתפתחת, לכן עליך לרחוץ את הפירות והירקות ולשפשף אותם לפני הבישול. צריך לשמור על משטח ההכנה נקי ולאחסן את האוכל כראוי. יש להשליך לפח את השאריות שבצלחת התינוק.

אפשר לבשל לתינוק את מה שהמבוגרים אוכלים

אם מכינים בטטות עם דג לארוחת הערב, אפשר להוסיף עוד בטטה לתנור עבור התינוק. המנה של ילדך לא זקוקה לתיבול ויש להגיש אותה פושרת (ומעוכה לתינוקות קטנים יותר) כך שלא יקבל כוויה בלשון. לא כל המאכלים שאתם אוכלים מתאימים לתינוק: חכו עד שהוא יגדל קצת לפני שתתנו לו לדוגמה תרד, סלק, לפת וגזר.

התחילו בקטן

תנו לו להכיר מאכל אחד בכל פעם. המתינו יומיים או שלושה לפחות לפני שתכניסו מאכל נוסף. כך תוודאו שאין תגובות אלרגיות.

נסו את המאכלים האהובים המוכחים הבאים כדי לשמח את בלוטות הטעם של הקטנטן:

תפוחים ואגסים

קלפו, הוציאו את הליבה ואז אפו או אדו אותם. מעכו אותם למחית חלקה והגישו.

בננה

קלפו בננה בשלה ואבוקדו. מעכו אותם יחד עד לקבלת מרקם אחיד (אין צורך לבשל!).

אם התינוק לא רוצה לאכול מזון מוצק מיד, אל תדאגו יותר מדי: חלב האם או הפורמולה לתינוקות הם בכל מקרה מקור התזונה העיקרי שלו בשנה הראשונה. בינתיים, פשוט תיהנו מלהכיר לו את העולם הנפלא של האוכל.

בנוסף אולי תאהבו את: